رسائل الماجستير التي منحها القسم منذ إنشائة

الاسم
عنوان الرسالة
سنة المنح
1.   محمد بدير الالفي
Studies on residual insecticide in some foods
1982
2.   محمود فوزي يونس
Effect of adding β-galactosidase to milk on some dairy products
1983
3.   جمال فهمي عبد الله النجار
Studies on whey utilization and whey products
1987
4.   علي سليم حسان
Acceleration of Domiati cheese ripening by using enzymes
1987
5.   وفاء بديع السبع أنطوني
Production of types of dairy products
1989
6.   عبد العاطي محمد عبد العاطي
Production of β-galactosidase enzyme
1989
7.   مطهر شرف شيبان
Utilization of skim milk powder in manufacture of smoked soft cheese
1990
8.   رياض ابراهيم يوسف
Studies on hygiene and law for some dairy products in Egyptian markets
1991
9.   محمد عيد عبد الله شنانه

Utilization of fat produced from whey in the manufacturing of some fatty dairy products

1991
10.    

Effect of some additives for the supplementation of Biscuits

1991
11.     نهلة مختار حسانين

Production of beverages based on milk permeate

1993
12.     هشام عبد الرحمن الناصر

Some studies on Ice cream

1994
13.     رأفت محمد السيد سليمان

Some studies on fermented milk

1997
14.     فتحي أحمد عبد الله

Utilization of Butter milk

1998
15.     السيد السيد علي اسماعيل

Microbiology studies on milk

2000
16.     وحيد ابراهيم نصر

Studies on accelerating manufacture steps of hard cheese

2001
17.     أمل محمد صادق

Some studies on Halloumi cheese

2002
18.     تهاني ابراهيم عجينة

Technological and bacteriological studies on fermented permeate

2002
19.     ايمان عبد العليم نور الدين

Technology treatments on boiled rice production

2003
20.      

Studies on quality improve olives irradiation and utilization of oils in some food and dairy products

2003
21.   مصطفى عبد الحميد عبد العزيز عسل

Studies on Yellow Maize Flour fortified with some Dairy Products and its using in manufacture of some Cereals Products

2004
22.     عطالله عبد الرازق عطاالله

Biosynthesis of Bacteriocins and application in dairy products

2007
23.     محمد نجاح عبد الجابر

Some attempts to accelerate Gouda cheese ripening using different starters

2008
24.     أحمد رشدي محمد

Using of non-traditional methods for making soft cheese

2010
25.     ابراهيم سمير عمر الخطاب

Effect of some preservatives materials on the characteristics of dairy and some dairy products

2011
26.     داليا جمال أحمد

Studies on Infant formula

2012
27.     محمد زكريا عبد الحليم خضر

Isolation and molecular identification of Lactic acid bacteria from infant feces as ideal probiotics for therapeutic uses

2015

رسائل الدكتوراه التي منحها القسم منذ إنشائة

الاسم
عنوان الرسالة
سنة المنح
1.     عزت عبد الخالق منتصر

Properties and some uses of ultrafiltratied milk

1986

2.     محمد بدير الألفي

Trials on accelerating cheese ripening

1988

3.     محمود فوزي يونس

Some studies on the processed cheese

1989

4.     جمال فهمي عبد الله النجار

Studies on the effect of adding hydrogen peroxide as a milk preservative

1994

5.     محمد عبد المعطي سيد نعمان

Acceleration of Kachkaval like cheese ripening

1995

6.     عبد العاطي محمد عبد العاطي

Technological studies on smoked cheese

1995

7.     محمد عيد عبد الله شنانه

Some Technological and chemical studies on processed cheese

1997

8.     وفاء بديع السبع أنطوني

Studies on some low lactose milk products

1997

9.     صلاح حمزة محمد بدير

Addition of Gluten, pentosanse, ascorbic and milk casiene to wheat flour to produce a high quality bakery products

2004

10.وليد عبد المتعال جافور

Using of soybean extracts to produce some products like dairy products

2005

11. 

Utilization of some legumes portion isolates and concentrates in the production of some foods

2005

12.إيمان محمد سعيد عطية

Economic Study for production and different preservation methods of  Milk in Egypt

2006

13.غادة شلبى على مهدى

Economic Evaluation of some Agricultural projects in Sharkia Governorate

2007

14.وحيد ابراهيم نصر

Utilization of UF-and RO- concentrated milk in manufacturing of some dairy products

2007

15.عطالله عبد الرازق عطاالله

Technological Aspects on functional dairy starter cultures

2013

16. جاد محمد عمارة

Studies on camel milk

2014

17. سماح محمد سعيد الشافعي

Technological study on Goat's milk

2015

رسائل الماجستير التي لم تمنح بعد

الاسم
عنوان الرسالة
سنة المنح
1.      

Studies on White cheese produced by UF method

---
2.      أحمد فاروق علي محمد

Using of novel additives in making processed cheese spreads

---
3.      أحمد شكري طنطاوي

Some Studies on Mozzarella cheese

---
4.      عبد العزيز السيد عبد العزيز السيد

Innovation of Whey Protein Isolates for functional Dairy Applications

 

---
5.      رانيا جلال عبد اللطيف الصادق

Production and utilization of lactitol in manufacture of some functional dairy products.

 
6.      علاء عادل محمود عنتر

Studies on improving the quality and shelf life of Feta like cheese

 
7.      محمد ممدوح حسين عبد الحليم

Studies on improving of  Karisk cheese quality

 

رسائل الدكتوراه التي لم تمنح بعد

الاسم
عنوان الرسالة
سنة المنح
1.   ايمان عبد السلام

Studies on probiotic bacteria and their application in some dairy products

---

2.   محمد نجاح عبد الجابر

Studies on producing Some therapeutic dairy products

---

3.   إبراهيم سمير عمر الخطاب

Biochemical studies on the bioactive peptides derived from milk and some milk products

---

4.   داليا جمال أحمد

Studies on production of  processed cheese related products (sauces)

---

5.   حمدى السيد على طلب

Some Studies on Spanish Mahon cheese

---

6.   أحمد رشدي محمد

Incorporating of  some natural and bio- materials in cheese to improve their function characteristics

---

7.   سناء المرغنى عبد الحليم

Some studies in symbiotic drinking yoghurt

 

8.   نبيل سعد ملهي الدبعي

Quality improvement of Taiza Yamany  cheese using  some probiotic bacteria in the manufacture